14 Şubat 2008 Perşembe

Sevene hergün bayram!

Çağlayan Kent Ergönül
Özel günlere karşı özel bir sempatim vardır. Ama hakikaten ‘özel gün’lere karşı...

Tırnak içinde özel demekten kasıt kişiye özel... Mesela doğumgünleri, yıldönümleri hakikaten özel günlerdir. Sadece sizin özel gününüzdür ve en azından bir gün olsun dünyanın merkezi olabilme şansını yakalar ve sonuna kadar istismar edebilirsiniz. Kimse bunun için sizi suçlayamaz. Çünkü o sizin özel gününüzdür.

Yılbaşını bile bir nebze anlayabiliyorum. Çünkü dile kolay 365 günü deviriyorsunuz.

Ancak, Sevgililer Günü için aynı hissiyatı beslediğimi söyleyemeyeceğim. Çünkü komik bir manzara. Mesela bir restorana gidiyorsunuz. Bütün masalarda karşılıklı oturan kadınlar ve erkekler... Metazori bir eğlenme ve dışarı çıkma durumu... Metazori bir hediye alma verme durumu... Belki bazılarını motive ediyor olabilir ama şahsen ben bir yaşgünüm kadar motive olamıyorum Sevgililer Günü’nde. Çünkü kendimi bir sürünün parçası gibi hissetmeme neden oluyor.

Yine de her özel gün, basit bile olsa bir iyi niyet gösterisi için bir bahanedir. Yılın diğer 364 günü boğazınıza takılmış bir çift tatlı söz o gün sizi yormadan dilinizden dökülüverir. Bu günlerde biraz esner insan, incelerin dökülesi gelmez. Diller tutulsa bile şarkılar tercüman olur, cep telefonu mesajları, e-mailler konfor sağlar bir küçük paylaşıma.

Sevgililer Günü için daha büyük ve pahallı beklentileri olanlara ancak akıl fikir dileyebilirim. Hani biraz sıradan olacak ama, hele ki tam da şu anda 110’dan “Özledim Seni” parçasını dinlerken, maddi hangi hediye seven biri için “özledim seni” gibi bir cümleden daha kıymetli olabilir...

Bugün sevgilinize bir hediye verecekseniz dahi yanında bir çift güzel söz hediye edin. Bir sonraki gün, bir sonraki ay, hatta bir sonraki yıl ayrılmış, terkedip gitmiş olsanız, birbirinizi görmezden gelir hale gelmiş, can yakmış bile olsanız gözlerini kapadıkça, düşünüp mutlu olabileceği bir çift söz...

Sözler, inanın, çok pahallıdır. O yüzden kolay kolay dile gelmezler.

Bugün salın gitsin!